Фото: Офіс президента України

ЗСУ взяли під контроль ще два населені пункти в Курській області, — Зеленський

Станом на 25 серпня українським військовим вдалось просунутись в Курській області Російської Федерації. При цьому наші захисники взяли під контроль ще два населених пункти ворога.

Таку заяву під час вечірнього відеозвернення зробив український президент Володимир Зеленський. Глава держави, зокрема повідомив про нещодавню доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. 

"Є просування наше в Курській області — від одного до трьох кілометрів. Взяли під контроль іще два населених пункти. Тривають активні дії щодо ще одного населеного пункту. Є поповнення обмінного фонду. Дякую!" — сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що з Сирським обговорили й нашу Донеччину — а саме захисні дії. 

"Найбільше уваги — Новогродівка, Водяне. Найбільше штурмів. Вдячний усім нашим підрозділам за стійкість", — додав Володимир Зеленський.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни, Збройні сили України продовжують просування у районі Суджі в Курській області Росії. Проте бої тривають вздовж всієї лінії фронту.

Своєю чергою адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена обговорює, чи слід допомогти Україні у розширенні захоплених територій в Курській області.

Нагадаємо, російське військове керівництво відводить деякі підрозділи з Харківщини до Курської області. Проте сил та засобів загарбників на українському фронті залишається достатньо для подальших штурмів.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що Україна не планує розігрувати карту з операцією Сил оборони в Курській області для майбутнього діалогу з Російською Федерацією. Вона виконує інші стратегічні цілі на тлі війни з агресором.

Також стало відомо, що Сполучені Штати Америки та Велика Британія в дні після наступу надавали Україні супутникові знімки та розвіддані по Курській області. Ця інформація допомагала українським військам відстежувати пересування підкріплень російської армії, які могли напасти на них або відрізати їхнє можливе повернення назад в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2024 22:54