Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відновили декілька раніше втрачених позицій на Донеччині, — ISW

Збройним силам України вдалося відновили декілька раніше втрачених позицій на північний захід від Горлівки на Донеччині. 

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Нещодавно українські війська відновили втрачені позиції на північний захід від Горлівки. На відео з геолокацією, опублікованому 29 січня, видно, як українські війська атакують і захоплюють кілька позицій приблизно за три кілометри на північний захід від Горлівки", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тривають позиційні бої поблизу Авдіївки, але підтверджених змін на лінії фронту немає. Аналітики зауважили, що, за даними російських джерел, ЗСУ впродовж кількох днів контратакували в районі ресторану Царська охота на південній околиці Авдіївки. 

Водночас в ISW посилаються на росЗМІ, які писали, що рашисти просунулися біля водофільтрувальної станції та промислової зони на південному сході Авдіївки. Також начебто є просування ворога на південний захід від Авдіївки біля Первомайського. Проте експерти ISW не знайшли візуальних доказів просування російських військ на південний схід або південний захід від Авдіївки.

Своєю чергою, вказують аналітики, українські та російські джерела повідомляли про продовження позиційних боїв на захід від Донецька поблизу Георгіївки та на південний захід від Донецька поблизу Побєди та Новомихайлівки.

Нагадаємо, начальниця об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк 29 січня заявила, що нашим військовим протягом останнього часу вдалося розширити плацдарми на лівобережжі Херсонщини. Операція проходить в рамках звільнення Півдня України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.01.2024 07:18