Фото: vikna.tv

ЗСУ знищили диверсантів на човнах у гирлі Дніпра: подробиці

Військові Збройних сил України впродовж 13 липня знищили три диверсійно-розвідувальні групи окупантів у гирлі Дніпра. Вони намагалися збирати інформацію про рух Сил оборони.

Про це заявила речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону. Вона зазначила, що окупанти роблять спроби ротувати свій особовий склад.

"І за минулу добу нами було виявлено три таких групи на трьох човнах. Всі результативно знищено: 11 окупантів і три човни пішли за курсом руського воєнного корабля", — сказала вона.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни заявили, що Збройні сили України продовжували контрнаступ щонайменше на трьох ділянках фронту та досягли успіхів на заході Запорізької області, а також просунулися вперед на околицях Бахмута. Водночас проблеми в роботі російського командування, яке контролює російські війська на півдні України, ймовірно, матимуть негайний вплив на російські сили. Раптове звільнення російського генерал-майора Іван Попова, якого звільнили після доповіді про окупантів країни-агресорки, може тимчасово негативно вплинути на роботу російського командування та контроль у окупованих районах і погіршити моральний дух росіян

Росіяни загалом зменшили інтенсивність обстрілів прифронтових районів, однак сконцентрували увагу на півдні України. Найбільше бʼють по трьох напрямках: Очаківському району на Миколаївщині, Бериславському району на Херсонщині та у напрямку Антонівського мосту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.07.2023 10:59