Фото: Telegram Ганни Маляр

ЗСУ звільнили кілометр території на Бахмутському напрямку, — Маляр

Минулого тижня бійці Збройних сил України звільнили один кілометр квадратний території на Бахмутському напрямку. Наразі цей відтинок фронту є найважчим.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

"На південному фланзі Бахмута у нас йде просування і минулого тижня там звільнено ще один квадратний кілометр", — сказала вона.

Заступниця міністра додала, що загалом уже 44 квадратних кілометрів території звільнено на цьому напрямку.

"На Бахмутського напрямку є поступові, але впевнені просування щотижня — це те, що ворогу найбільше дошкуляє. Панівні висоти, що зайняті, йдуть по південному та північному флангах, що схоже на карті на напівоточення. По північному флангу ворог атакує, хоче відбити позиції, які ми там зайняли. Боротьба триває саме за це", — зазначила вона.

Маляр зазначила, що епіцентром боїв була Кліщіївка.

"Дійсно, боротьба триває саме в цьому населеному пункті. Ну і в районах Оріхово-Василівки. Там також ворог дуже потужно чинить опір. Але там просуваємося ми", — розповіла вона.

Нагадаємо, раніше Маляр заявила, що українські військовослужбовці звільнили Роботине у Запорізькій області та продовжують просуватися далі. Посадовиця наголосила, що українські війська рухаються південно-східніше від населеного пункту Роботине. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.08.2023 09:56