Фото: Telegram Ганни Маляр

ЗСУ звільнили майже 5 кілометрів територій на Таврійському напрямку, — Маляр

Протягом минулого тижня Збройні сили України деокупували 4,8 квадратних кілометрів території на Таврійському напрямку.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"За тиждень звільнено 4,8 квадратних кілометрів території на Таврійському напрямку (це південь включно з частиною Донецької області). Загалом ОСУВ Таврія звільнила 256,5 квадратних кілометрів", — йдеться у повідомленні.

Водночас посадовиця наголосила, що на Запорізькому та Херсонському напрямках противник в обороні. Продовжує обстріли позицій підрозділів Сил оборони України та цивільних об’єктів у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях, при цьому активно застосовує баражуючі боєприпаси "Ланцет".

"Тривають наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Є успіх в напрямку південніше Роботине та західніше Вербове", — зазначила заступниця міністра.

Крім того, наші війська просуваються та мають частковий успіх в районах Кліщіївки та Андріївки. Витісняють там противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

"На Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка Донецької області. Наші оборонці не дають ворогу здійснити його плани",  — додала Маляр.

Нагадаємо, раніше Маляр підтвердила, що Збройні сили України звільнили частину населеного пункту Опитне у Донецькій області. Закріплюються на досягнутих рубежах.

Додамо, за даними Генштабу ЗСУ, українські бійці мають частковий успіх в районі Кліщіївки Донецької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на позиціях. Сили оборони України продовжують ведення оборонних дій на Сході та ведення наступальної операції на Півдні України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 13:50