Фото: Mukachevo.net

Зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті: скандальна суддя раптово пішла на лікарняний

Суддя Воловецького районного суду Оксана Софілканич, яка нещодавно відпустила на волю трьох ґвалтівників малолітньої дівчини, пішла у відпустку.

Про це повідомляє Mukachevo.net. 

Відзначимо, троє підлітків на Закарпатті зґвалтували 14-річну дівчину. Суддя призначила винуватцям іспитовий термін і відпустила на волю. Ця історія набула широкого розголосу в Україні. За дівчину вирішили заступилися журналісти, блогери, політики, юристи, телеведучі й чиновники. 

Що відомо по справі? 

Улітку 2021 року троє хлопців у підвалі зґвалтували дівчину, зафіксували злочин на телефон, а згодом поширили це відео між учнями школи. Суд визнав зловмисників винними за ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді п'яти років ув’язнення. Однак через пом’якшувальні обставини суд звільнив підлітків від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на два роки.

Потім з'ясувалося, що із представником місцевої служби захисту дітей, який представляв інтереси дівчинки в суді, працює мати одного зі зловмисників. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець запевнив, що діяльність місцевої служби захисту дітей буде проаналізована, адже є сумніви щодо неупередженості та професійності представлення інтересів дівчинки.

Прокуратура оскаржуватиме вирок у встановленому законом порядку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Події, 27.03.2023 14:11