Фото: соцмережі

Звільнення Олександра Ткаченка з посади міністра культури: петиція набрала необхідну кількість голосів

Кабінет міністрі України повинен розглянути звільнення Олександра Ткаченка з посади міністра культури. Петиція з відповідною вимогою набрала необхідну кількість голосів — понад 25 тисяч.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сайт електронних петицій.

Автор петиції звернувся до прем'єр-міністра України здійснити подання до Верховної Ради України про звільнення з посади Міністра культури та інформаційної політики Олександра Владиславовича Ткаченка, у зв'язку з неналежним виконанням своїх посадових обов'язків.

"Перебуваючи на посту Міністра культури та інформаційної політики, здійснював керівництво його діяльністю таким чином, що спричинив стагнацію в культурній сфері. Недотриманням слова, привселюдно осквернив пам'ять всіх загиблих Героїв України та проявив крайню зневагу до них, до бійців, до тих, хто зараз віддає своє життя. Народ обурений політикою пана Ткаченка. Просимо звільнити Ткаченка Олександра Владиславовича з поста Міністра культури та інформаційної політики України", — йдеться у тексті петиції.

Фото: сайт електронних петицій

Критика Олександра Ткаченка

Ткаченко обійняв посаду міністра у червні 2020 року. З того часу на нього сипалась маса критики. Зокрема, Мінкульт передав "Довженко-центр" у підпорядкування Держкіно, а те видало указ про "реорганізацію" установи. Такий крок міг призвести до ліквідації національного кіноархіву. 

Наступним одіозним кроком Ткаченка стала заборона відспівати в Успенському соборі Києво-Печерської лаври бійців диверсійної групи, які загинули на кордоні з Брянською областю. Про це заявляв лідер добробату "Братство" Дмитро Корчинський. У Мінкульті активно заперечували інформацію щодо цього запиту. Міністр також не виключав співпрацю з окремими росіянами після завершення війни. 

Олександру Ткаченку не припав до душі й месенджер Telegram. Міністр заявив, що треба навести лад у цій соцмережі.

Нагадаємо, в Україні не планують закривати популярний месенджер Telegram. Зокрема Міністерство культури та інформполітики не планує ініціювати відповідні дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.06.2023 14:25