Скріншот з відео

Звільнення з посади українського посла у Британії: щемлива реакція Бориса Джонсона (фото)

Звільнення посла України у Великій Британії Вадима Пристайка стало справжньою несподіванкою для колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона. Він із сумом сприйняв цю новину.

Відповідна реакція Джонсона з'явилась у його Twitter. Політик переконаний, що Пристайко був чудовим послом.

"Сумно прощатися з Пристайком, який був чудовим українським послом і другом для цієї країни", — написав він.

Водночас Джонсон висловив сподівання, що звільнений амбасадор незабаром з′явиться "в іншій ролі".

Скріншот: Twitter Джонсона

Зеленський, Воллес, Пристайко і "нездоровий сарказм"

Перед прибуттям на саміт НАТО у Вільнюсі 11 липня Зеленський розкритикував країни Альянсу. Президент був незадоволений формулюванням щодо запрошення України в НАТО, а не її членства. Своєю чергою міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Україні варто було б більше дякувати Заходу за зброю: "Знаєте, ми не Amazon. Я сказав їм це минулого року, коли їхав 11 годин, щоб отримати список".

Зеленський відреагував на ці слова, заявивши, що підтримка України — це необхідність.

"Нехай він напише мені, як мені потрібно подякувати, щоб ми повністю були вдячні… Можемо вранці прокидатися та особисто дякувати", — заявив він.

Згодом Вадим Пристайко назвав "нездоровим сарказмом" таку заяву Зеленського. Він також уточнив, що Воллес міг би не виносити слова у публічний простір, а особисто поспілкуватися з ним.

"Саркастичний коментар британського міністра про Amazon отримав таку ж саркастичну відповідь президента Зеленського. Але я впевнений, що сарказм між дружніми країнами не потрібен", — додав Пристайко.

Згодом Воллес виправдовувався, що його слова вирвали з контексту. Він пояснив, що мав на увазі значну підтримку України від Великої Британії, якої немає від багатьох інших західних держав.

"Я говорив про необхідність для України іноді визнавати, що в багатьох країнах і в деяких парламентах немає такої сильної підтримки, яка є у Великій Британії", — казав міністр.

Нагадаємо, пізніше Воллес підтвердив інформацію, що піде у відставку. Раніше про це писали західні ЗМІ. Посадовець зазначив, що покине посаду міністра оборони Великої Британії під час наступних кадрових перестановок в уряді країни. Це може статися вже цієї осені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.07.2023 17:45