Фото: "Схеми"

Щонайменше два літаки пошкоджено: з'явились супутникові знімки наслідків удару по аеродрому "Кущевська"

Вночі 19 травня українські дрони завдали удару по військовому аеродрому "Кущевська", який розташований в Краснодарському краї Росії. Внаслідок атаки щонайменше два російські винищувачі отримали пошкодження.

Про це свідчать супутникові знімки, які опублікував проект "Схеми".

Наголошується, що на момент атаки на аеродрому "Кущевська" були розміщені російські літаки типу СУ. Супутник Planet Labs зафіксував пошкодження ворожих винищувачів після удару.

"Ми бачимо що з пошкодженими або знятими крилами стоїть Су-34, і явно пошкоджений Су-27 в іншій частині аеродрому. Також міг бути пошкоджений і Су-30, який майже не змінював своє положення з 11 травня і розташований поряд з ушкодженим Су-27", — наголосив авіаексперт Анатолій Храпчинський у коментарі "Схемам". 

Супутникові знімки Planet Labs зафіксували, що після атаки більшість російських літаків з території аеродрому прибрали.

Авіаексперт додав, що аеродром "Кущевська" — це навчальна база Краснодарського вищого військового авіаційного училища, де Росія готувала майбутніх льотчиків. Утім, зараз Росія використовує цей аеродром і для атак на українські позиції.

Нагадаємо, 15 травня прогриміли вибухи на військовому аеродромі "Бельбек", який розташовано в окупованому Криму. На військовому об'єкті було зафіксовано пожежу, не виключено, що під удар потрапили літаки окупантів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2024 17:39