Фото: Мінреінтеграції

З'явився механізм вступу до вишів абітурієнтів з тимчасово окупованих територій

Абітурієнти з тимчасово окупованих територій матимуть змогу вступати до українських вишів дистанційно.  Вступна кампанія цього року традиційно розпочнеться наприкінці весни.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що вступна кампанія у вищих навчальних закладах розпочнеться наприкінці весни. Абітурієнти з тимчасово окупованих територій зможуть вступити в українські виші дистанційно.

Для цього потенційним студентам не потрібно буде складати НМТ — національний мультипредметний тест. У Мінреінтеграції додали, що такі умови вступу стосуються школярів, які зареєстровані та перебувають на окупованій території.

На цю мить процедура вступу ще перебуває на стадії опрацювання, її оприлюднять пізніше. Але вже зараз відомо, що після зарахування до вишу впродовж трьох місяців після початку навчання абітурієнт повинен буде укласти договір про здобуття освіти.

"Всі пільги та категорії тих, на кого вони поширюються, у 2023 році збережуть. Детальніше про це можна буде дізнатися навесні", — зазначили у міністерстві.

Нагадаємо, у Польщі різко зростає попит на працівників, які вільно володіють українською мовою. На початку 2023 року динаміка продовжує зростати.

Суспільство, 28.01.2023 18:24