Фото: Credits

У Польщі різко зріс попит на україномовних працівників: названо причини

У Польщі різко зростає попит на працівників, які вільно володіють українською мовою. На початку 2023 року динаміка продовжує зростати.

Про це повідомляє міжнародна агенція Gremi Personal, пише "РБК-Україна".

Активне зростання запитів з боку Польщі щодо україномовних працівників фіксується із серпня минулого року. Лише у другій половині 2022 року кількість запитів вже перевищила тисячу, хоча в попередні роки за рік було всього 200-250.

Також у Польщі спостерігається ріст українських компаній: за січень-вересень 2022 року у країні зареєстрували понад 10 тисяч підприємств.

"До того ж це можливість отримати гарну посаду й без знання польської мови та працювати за кваліфікацією не нижче, ніж в Україні. Водночас й українські компанії також мають запит працювати з українцями. В нашій агенції є і приклади співпраці з представниками військово-промислового сектору, які перенесли виробництво до Польщі в цілях безпеки. Сподіваємось, що ми стаємо свідками нового тренду", — каже директорка департаменту рекрутації агентства Анна Джоболда.

Нагадаємо, поліція Іспанії спільно з Інтерполом розкрила незаконну мережу тютюнових фабрик у країні, де працювали українські біженці. Громадянам України надавали тимчасове житло, але забороняли виходити з приміщення, щоб залишатись непоміченими.

Світ, 26.01.2023 18:59