Фото: guardiacivil.es

В Іспанії викрили тютюнові фабрики, які експлуатували біженців з України

Поліція Іспанії спільно з Інтерполом розкрила незаконну мережу тютюнових фабрик у країні, де працювали українські біженці. Громадянам України надавали тимчасове житло, але забороняли виходити з приміщення, щоб залишатись непоміченими.

Про це повідомляється на офіційному сайті Цивільної гвардії Іспанії.

Іспанська поліція затримала 27 осіб, які були причетні до нелегальної схеми та контрабанди тютюну.

Мова йде про три підпільні тютюнові заводи в іспанських містах: Логроньйо, Валенсії та Севільї. Правоохоронні органи конфіскували 10 тонн тютюнового листя та 3,5 мільйона пачок без акцизних пломб на загальну суму понад 37,5 млн євро.

Поліція Іспанії провела обшуки на тютюнових фабриках

Співробітники Громадянської гвардії під час проведення спеціальної операції заарештували 27 осіб, які використовували українських біженців для виробництва цигарок. У ході 24 обшуків правоохоронці вилучили у підозрюваних коштовності та автомобілі.

Цікаво, що частина громадян України прибула в Іспанію нелегальним шляхом, зазначає пресслужба іспанської поліції. Інші приїхали як люди, які потребують притулку після повномасштабного вторгнення Росії.

Організатори підпільного бізнесу виділили українцям тимчасове житло, проте люди практично не покидали приміщень, щоб не привертати до себе увагу.

Підпільні фабрики були обладнані найсучаснішою технікою та могли виробляти близько 540 тисяч пачок на день.

За наявною інформацією, підозрювані не лише постачали тютюнові вироби до різних міст Іспанії, а й незаконно вивозили тютюн до інших країн.

Нагадаємо, Василя Лозинського, який обіймає посаду заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, спіймали на хабарі у розмірі 400 тисяч доларів. Правоохоронці розкрили подробиці скандальної справи.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Суспільство, 23.01.2023 08:57