Фото: Wikipedia

Metro Cash & Carry внесено до списку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло мережу магазинів Metro Cash & Carry у перелік міжнародних спонсорів війни. Крім бізнесу у сфері ритейлу, інтереси керівництва компанії тісно пов’язані зі стратегічними галузями російської економіки: нафтогазовою та банківською сферами.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

В агентстві вважають, що менеджмент торговельної мережі демонструє максимальну лояльність до режиму країни-агресора. Зокрема, приймаючи до оплати картки "Мир" (проєкт "Сбербанку") та реалізація нових проєктів у Росії, таких як мережа продуктових магазинів "біля дому" — "Фасоль.

Наприкінці минулого року в інтернеті поширювалась інформація про те, що німецька мережа METRO в Росії торгує "кувалдами Вагнера".  

За результатами журналістських розслідувань, стало відомо, що ключовий акціонер Metro Cash & Carry Даніель Кретинські контролює EP Infrastructure (EPIF), що володіє 49% компанії Eustream. Ця компанія управляє газотранспортною системою, що транспортує російський газ до Центральної та Східної Європи.

Нагадаємо, раніше НАЗК  внесло французьку корпорацію "Ашан" у перелік міжнародних спонсорів війни. Підставою для внесення до переліку міжнародних спонсорів війни стало те, що, під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія відмовилась від бойкоту держави-терориста та не закрила свій бізнес у РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2023 17:26