Tesla готова до випуску доступною даху з сонячних панелей

29 ЖОВТНЯ 2019 09:22

Генеральний директор Tesla Ілон Маск в інтерв'ю виданню Techcrunch розповів масу цікавих подробиць про вельми перспективну розробку. Зокрема, стало відомо, що творіння інженерів Tesla буде коштувати при монтажі набагато дешевше, ніж при установці даху і сонячних панелей окремо. А також про те, що компанія планує налагодити установку рекордної кількості дахів для отримання енергії.

Сонячна черепиця Tesla, що отримала лаконічну назву Solarglass, це пристрій, який зовні виглядають так само, як звичайна черепиця, але яке в той час же час працює як справжнісінькі сонячні панелі для вироблення енергії.

Веб-сайт сонячної даху від компанії Tesla дозволяє дізнатися приблизну ціну установки даного пристрою. Обійдеться воно в приблизно 42500 доларів США для будинку площею 2000 квадратних футів (майже 610 квадратних метрів).

Потужність однієї сонячної панелі становить 10 кіловат. Для жителів Сполучених Штатів також передбачена досить цікава функція: люди можуть ввести свою адресу місця проживання та отримати повний розрахунок вартості послуг з встановлення та обслуговування даху.

Однак при всьому при цьому компанії до цих пір потрібно провести деякі дослідження. Зокрема, потрібно відпрацювати технологію установки.

Над цим в Tesla будуть працювати відразу дві команди. Причому, що цікаво - не спільно, а змагаючись один з одним. Спочатку Tesla наймає і навчає кваліфікованих монтажників, які отримують спеціальні сертифікати. Вони і будуть змагатися між собою.

Технології, 29.10.2019 09:22