Фото: ілюстративне. Джерело: АрміяInform

Міноборони отримало понад 24 млн гривень від перероблення знищеної військової техніки

Знищену на війні військову техніку було відправлено на перероблювання. Це принесло дохід в державний бюджет, адже у складі металобрухту вдалося виявити понад дві тонни дорогоцінних металів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, на майданчиках знищеної в ході бойових дій військової техніки та у визначених військових частинах Збройних cил України було накопичено 1000 тонн металобрухту з вмістом дорогоцінних металів.

Зазначається, що було виявлено 100 кілограмів золота, 1900 кілограмів срібла та 25 кілограмів платини. Водночас перероблення металобрухту здійснюється лише через спеціалізовані приватні переробні підприємства.

"За сім місяців 2024 року Міноборони отримало від переробки дорогоцінних металів 24,7 мільйона гривень. До кінця року планується отримати ще не менше 18 мільйонів гривень", — наголосив начальник управління відчуження та утилізації надлишкового військового майна полковник Олег Коваль.

Зокрема, кошти від реалізації дорогоцінних металів розподіляються відповідно до нормативів Національного банку України: 80% для золота та платинових металів і 50% для срібла спрямовуються до державного бюджету, тоді як решта 20% та 50% відповідно залишаються на спеціальному фонді Міноборони та використовуються для забезпечення потреб військових.

Нагадаємо, раніше прес-служба Міноборони повідомляла, що відомство кодифікувало та допустило до використання у Збройних силах України близько 20 зразків бронемашин. Усі вони мають захист від мін та засідок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 14.08.2024 13:25