На фото: Bushmaster. Джерело: Міноборони України

Міноборони допустило до експлуатації у ЗСУ близько 20 бронемашин: у чому їхня особливість

Міністерство оборони кодифікувало та допустило до використання у Збройних силах України близько 20 зразків бронемашин. Усі вони мають захист від мін та засідок. 

Як повідомляє прес-служба оборонного відомства, від початку повномасштабної російсько-української війни до експлуатації допущено зразки бронемашин класу MRAP, випущені оборонними концернами Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Австралії та Туреччини.

Водночас арсенал броньованих засобів ЗСУ поповнила й продукція українських виробників сектору озброєння та військової техніки, створена за цією технологією.

Що відомо про бронемашини класу MRAP

Абревіатура MRAP походить від англійського Mine Resistant Ambush Protected, а перекладається, як захист проти мін й засідок. Бронемашини, створені за принципом MRAP, складаються з капсули, яка забезпечує захист особового складу під час підриву. Двигун та колеса виступають у ролі елементів, які поглинають кінетичну енергію вибуху міни, зберігаючи цілісність основного модуля бронемашини.

Нагадаємо, раніше прес-служба Міністерства оборони повідомляла, що від початку року відомство кодифікувало та допустило до експлуатації близько 70 зразків боєприпасів для безпілотників. Зокрема, близько 20 нових боєприпасів для дронів кодифіковано та допущено до експлуатації в липні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 03:31