Нова зброя для ЗСУ. Джерело: Міноборони України

У Міноборони розповіли, скільки нових зразків боєприпасів для дронів кодифіковано з початку року

З початку року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації близько 70 зразків боєприпасів для безпілотників. Зокрема, близько 20 нових боєприпасів для дронів кодифіковано та допущено до експлуатації в липні.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Серед нових зразків є уламково-фугасні, кумулятивні, комбінованої дії та багатоцільові боєприпаси. Також вони відрізняються за вагою: від декількох сотень грамів до понад декількох кілограмів", — йдеться в повідомленні.

Українські військові додали, що боєприпаси для безпілотників застосовуються для ураження ворожої техніки та фортифікацій, боротьби з живою силою ворога, що перебуває як на відкритій місцевості, так й у спеціально облаштованих заглиблених укриттях, укріпленнях або всередині бойової техніки.

"Роль повітряних безпілотних комплексів на полі бою зростає. Вітчизняний сектор оборонно-промислового комплексу динамічно реагує на потреби війська та збільшує обсяги виробництва дронів різних типів і призначення, активно розробляє нові моделі безпілотників, а також розширює номенклатуру боєприпасів для різних типів БпЛА", — наголосили в Міноборони.

Також у відомстві нагадали, що розробники та виробники зразків озброєння та військової техніки з додатковими запитаннями щодо процесу кодифікації виробів можуть звертатися на електронну пошту: mdalc@mil.ua.

Нагадаємо, у травні цього року в Міністерстві оборони України повідомляли, що від початку 2024 року допущено до експлуатації дев’ять українських роботизованих комплексів. Вони допомагатимуть українським військовим на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.08.2024 20:53