Нова зброя для ЗСУ. Джерело: Міноборони України

Понад сто зразків боєприпасів різних типів допущено до експлуатації в Україні

Від початку широкомасштабного вторгнення кодифіковано та допущено до експлуатації у Силах оборони понад сто зразків боєприпасів різних типів. Майже половина з них — від початку 2024 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Серед зразків, які кодифіковано та допущені до експлуатації, переважна більшість — продукція вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Зокрема, це боєприпаси до стрілецької зброї, засоби ближнього бою, мінометні міни, артилерійські снаряди різних калібрів і призначення", — йдеться в повідомленні.

В Міноборони додали, що також кодифіковано та допущено до експлуатації близько 60 зразків боєприпасів для безпілотних авіаційних комплексів різних типів, а також підривачі до них.

"Усі вони — розроблені на вітчизняних підприємствах. У переліку боєприпаси  комбінованої дії, осколково-фугасні, кумулятивно-осколкової дії та багатоцільові", — зауважили в українському відомстві.

Там також нагадали, що кодифікація та подальший допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НАТО дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету для підрозділів Сил оборони України.

Нагадаємо, у травня в Міноборони нагадали, що від початку 2024 року допущено до експлуатації дев’ять українських роботизованих комплексів. Вони допомагатимуть українським військовим на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2024 14:55