Роботизований комплекс для ЗСУ. Джерело: Міноборони України

Дев’ять українських роботизованих комплексів допомагатимуть ЗСУ на полі бою (фото)

Від початку 2024 року допущено до експлуатації дев’ять українських роботизованих комплексів. Вони допомагатимуть українським військовим на полі бою.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Там зазначили, що вони виконуватимуть різноманітні завдання на полі бою, зменшуючи ризик для наших воїнів.

Зокрема, це бойові роботи з кулеметами, а також системи для евакуації поранених і мінування.

"Багато вітчизняних виробників нині сфокусовані на виробництві роботизованих систем з метою підвищення спроможностей Збройних сил України та збереження життів наших воїнів. Тільки від початку 2024 року кодифіковано дев’ять наземних роботизованих комплексів, створених українськими зброярами", — наголосив начальник управління Міністерства оборони України Володимир Рочняк.

Як відомо, в Україні раніше розпочали масове виробництво роботизованих наземних платформ. У березні кластер Brave1 випробував на полігоні понад 50 комплексів. Випробування проходили платформи-камікадзе, турелі, платформи. Їх особливість в тому, що вони знищують позиції та техніку росіян, мінують, розміновують, евакуюють поранених і підвозять боєприпаси на позиції.

Нагадаємо, наприкінці березня заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявляв, що за три місяці цього року Міністерство оборони України кодифікувало понад 80 зразків вітчизняної зброї. Серед допущеного до експлуатації у Збройних силах України озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва найбільша група — боєприпаси.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2024 12:31