Microsoft подав патент на складаний смартфон з заповненим рідиною шарніром

14 ВЕРЕСНЯ 2019 13:16

Американська компанія Microsoft подала заявку на отримання патенту на складні дво-екранні пристрої, механізм складання яких представлятиме собою заповнений рідиною. Відповідно до опису в заявці, таке рішення, крім іншого, зробить вузол більш довговічним в порівнянні з сучасними механічними такими рішеннями.

До теперішнього часу вже кілька розробників представили складні смартфони з гнучкими дисплеями. У цих пристроях згинання реалізовано за допомогою шарнірів, які  деформуються або шарнірних петель. У Microsoft вважають, що їх розробка, на відміну від сучасних, дозволить уникнути попадання бруду в шарнір або в складки, які деформуються при складанні матеріалу.

У патенті компанії пристрій складання пропонується виконати за типом подвійної шарнірної петлі. Одна рухома частина шарніра буде утримувати ліву сторону смартфона або планшета, друга - праву.

При цьому середня частина механізму, що утримує ліву і праву рухливі частини, при складанні або розкладанні виступатиме підтримкою внутрішній проводці шлейфів і дисплею.

Весь механізм буде приховано в герметичну еластичну оболонку, заповнену газом або рідиною. У патенті описується механізм, наповнений напівв’язкою рідиною, яка при складанні і розкладанні буде переміщатися всередині оболонки і заповнювати ті ділянки, де відсутня механічна підтримка шлейфів і дисплею.

Крім того, передбачається, що «рідкий» шарнір забезпечить рівномірну деформацію дисплея при складанні або розкладанні, завдяки чому вдасться уникнути спотворення зображення на місці згину.

У січні 2019 року американська компанія Motorola зареєструвала конструкцію смартфона зі складним корпусом, великим гнучким екраном і невеликим статичним екраном зовні. Зовні цей апарат нагадує стільниковий телефон Motorola RAZR.

Технології, 14.09.2019 13:16