Фото: росЗМІ

Потенційні обстріли на День Незалежності: ворог нарощує кількість ракетоносіїв у морі

Українців попереджають про високу ракетну небезпеку напередодні Дня Незалежності. Ворог збільшує кількість ракетоносіїв у Чорному морі. 

Про це в ефірі телемарафону розповіла речниця об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

"Зараз у Чорному морі два ракетоносії — це малий ракетний корабель і підводний човен. Сумарний залп "Калібрів" складає в такому випадку 12 ракет, що робить рівень ракетної небезпеки надзвичайно високим. Треба оперативно реагувати на сигнали повітряної тривоги", — сказала військова.

За її словами, особливу небезпеку створюють пуски з підводних човнів. Адже їх складно виявити, тому для реагування є не година, а лише декілька хвилин.

Ймовірні обстріли 24 серпня

Українців попередили про імовірні масовані ракетні атаки на День Незалежності 24 серпня. Громадян просять не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. У розвідці попереджають, що це може трапитись на день раніше або пізніше. Або тривати кілька днів і кілька хвиль.

Рекомендації для людей залишаються незмінними: обов'язково іти в безпечне місце під час тривоги. 

Водночас, у розвідці наголосили, що російські загарбники атакують ракетами територію України не лише у святкові дні. Військові та цивільні повинні бути готові до провокацій з боку ворога у будь-який час.

Нагадаємо, у Повітряних силах України оцінили ракетні запаси Росії. Крім того, що ворог володіє ще сотнями одиниць такого типу озброєння, він ще й встигає поповнювати запаси новими ракетами. Кажуть, що російська армія має зараз сотню високоточних далекобійних ракет і продовжує їх виготовляти зі швидкістю 100 ракет у місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2023 10:58