Volocopter представив серійну версію міського аеротаксі

23 СЕРПНЯ 2019 14:17

Німецька компанія Volocopter представила характеристики міського аеротаксі в тому вигляді, в якому воно буде запущено в серійне виробництво.

Як пише Flightglobal, перший політ серійної версії аеротаксі планується провести в найближчі півтора року.

Volocopter займається розробкою власного аеротаксі з початку 2010-х років. У 2013 році компанія провела випробування першого прототипу літального апарату в безпілотному режимі. У 2016 році другий прототип аеротаксі здійснив перший політ з людиною на борту. Потім аеротаксі допрацьовувалося в частині бортового обладнання і систем харчування.

Аеротаксі Volocopter оснащений кільцевої рамою з 18 повітряними гвинтами, розміщеними над корпусом. Для прототипів компанія заявляла вантажопідйомність 160 кілограмів при масі порожнього апарату 290 кілограмів. На етапі проектування повідомлялося, що аеротаксі зможе виконувати польоти на відстань до 27 кілометрів при швидкості в 70 кілометрів на годину.

Тепер в німецькій компанії, оголосили, що міське серійне аеротаксі буде двомісним. Воно отримало назву VoloCity. Апарат зможе виконувати польоти на швидкості до 110 кілометрів на годину на відстань до 35 кілометрів.

VoloCity пройде сертифікацію відповідно до спеціальних положень для невеликих літальних апаратів з вертикальними зльотом і посадкою. Ці положення були введені в дію Європейським агентством авіаційної безпеки в липні поточного року і описують вимоги, що пред'являються до міських аеротаксі.

На першому етапі VoloCity буде виконувати польоти під управлінням пілота, але пізніше Volocopter сертифікує і безпілотну версію аеротаксі. Для зльоту і посадки VoloCity будуть використовуватися спеціальні майданчики VoloPort. Останні розробляються спільно Volocopter і британською компанією Skyports.

Перший майданчик для аеротаксі Volocopter планується показати в кінці 2019 року в Сінгапурі. З неї прототип Volocopter X2 буде здійснювати демонстраційні польоти.

Технології, 23.08.2019 14:17