136 країн світу погодилися на "глобальний податок"

09 ЖОВТНЯ 2021 14:12

На їх частку припадає понад 90% світового ВВП.

Про це повідомляє TrueUA.
Країни Організації економічного співробітництва і розвитку досягли домовленості про запровадження єдиного податку на діяльність глобальних корпорацій. З 15% збором погодилися 136 країн зі 140, які брали участь в переговорах. На їх частку припадає понад 90% світового ВВП. Відзначається, що реформа торкнеться сотні найбільших компаній і дозволить перерозподілити 125 мільярдів доларів.
Брюно ле Мер, міністр фінансів Франції: "Угода відкриває дорогу до справжньої податкової революції XXI століття. Це революція, оскільки назад ми вже не повернемося. Це податкова революція, оскільки вона зробить оподаткування більш справедливим. Цифрові гіганти нарешті будуть вносити справедливий податковий внесок в ті країни, де вони заробляють".
Документ зазнав різкої критики з боку міжнародного об'єднання Oxfam, яке займається проблемами бідності. За словами його представників, угода виявилася "беззубою": закладені в ній параметри занадто низькі, тому для бідних країн нічого практично не зміниться, хоча саме в їх інтересах, теоретично, реформа і проводиться.
Економіка, 09.10.2021 14:12