Фото: Ken Mürk/ERR

Адмірал НАТО заявив про готовність Альянсу до прямого конфлікту з Росією

Північноатлантичний альянс готовий до прямої конфронтації з РФ, адже стратегічні цілі країни-агресора виходять за межі України. НАТО відчуває загрозу від Російської Федерації, яка вже не вперше вводить війська у суверенні держави.

Таку заяву зробив голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю для RTP.

За словами Бауера, Росія прагне реанімувати Радянський Союз. Вона вже не вперше приходить у якусь країну зі зброєю. Тож Альянс повинен бути напоготові.

"Тепер ми зіткнулися з загрозою, якою є Росія. Вона приходить до нас без запрошення у будь-який момент. Так що ми повинні бути напоготові. У нас немає часу на підготовку, тому що це залежить від них, коли вони прийдуть", — сказав Бауер.

Водночас адмірал запевнив, що НАТО готове до прямого конфлікту з Росією. Однак для цього Альянс повинен переозброїтися.

Бауер також зазначив, що промислове виробництво країн Північноатлантичного альянсу має бути переорієнтоване на військову сферу. При цьому військовий уточнив, що не вірить у ядерну війну.

"Я думаю, Володимир Путін не божевільний, і це хороша новина. У нього є ідеї, які не відповідають нашим ідеям. Але він не божевільний. А отже, все ще раціональна людина", — сказав адмірал.

Нагадаємо, Північна Корея засудила намір США передати Україні танки. Керівництво КНДР стверджує, що цим Вашингтон нібито перетинає "червону лінію"

Політика, 28.01.2023 22:59