Фото: Вікіпедія

Адвокати підозрюваного у держзраді Дубінського заявили, що його побили у СІЗО

Народний депутат Олександр Дубінський, який нині перебуває під вартою у слідчому ізоляторі, заявив про те, що його побили.

Про це повідомили адвокати політика у його Telegram-каналі.

"Невідомі особи побили народного депутата, про що він заявив своїм адвокатам, а також адміністрації СІЗО. Було викликано швидку допомогу, яка констатувала множинні гематоми, а також підозру на перелом ребра. Зараз Олександр Дубінський з адвокатами очікує на приїзд працівників поліції для складання акту про тілесні ушкодження", — заявили адвокати.

Адвокати Дубінського також вимагали "ухвалення негайного рішення" про його переведення до слідчого ізолятора СБУ для того, "щоб забезпечити збереження його життя".

Справа Дубінського про держзраду: усі подробиці

Підозру у держзраді Дубінському 13 листопада повідомив генеральний прокурор. Як з'ясували слідчі Державного бюро розслідувань та Служба безпеки України, він "здійснював інформаційно-підривну діяльність" на користь Росії.

У підозрі зазначено, що під псевдонімом "Буратіно" нардеп входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне розвідувальне управління генштабу збройних сил Росії. Організація мала розхитувати суспільно-політичну ситуацію та дискредитувати Україну за кордоном.

Слідство наполягає, що нардеп розповсюджував неправдиву інформацію щодо втручання українських посадовців у президентські вибори у США у 2019 році. На сьогодні Дубінському загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Печерський районний суд Києва 14 листопада обрав позафракційному народному депутату Олександру Дубінському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без альтернативи застави. 

Нагадаємо, що 23 листопада Печерський суд Києва заарештував майно народного депутата України Олександра Дубінського, якого підозрюють у державній зраді. Також арешт наклали на нерухомість і автомобілі його матері та колишньої дружини. У документі йдеться, що Олександр Дубінський і його родина є власниками 24 квартир, 17 автівок, двох будинків і 70 соток землі на загальну суму близько 2,5 мільйона доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.12.2023 14:37