Фото: "Вікіпедія"

Понад 20 об’єктів нерухомості й 17 автівок: суд арештував майно Дубінського та його родини

Печерський суд Києва заарештував майно народного депутата України Олександра Дубінського, якого підозрюють у державній зраді. Також арешт наклали на нерухомість та автомобілі його матері та колишньої дружини.

Про це йдеться в ухвалі опублікованій на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Арешт наклали через досудове розслідування ДБР у кримінальному провадженні щодо відмивання грошей та ухилення від податків.

У документі йдеться, що Олександр Дубінський і його родина є власниками 24 квартир, 17 автівок, двох будинків і 70 соток землі на загальну суму близько 2,5 мільйона доларів.

Зокрема, сам Дубінський придбав дві квартири вартістю 100 тисяч доларів у пентхаусі п'ятизіркового Fairmont Grand Hotel на столичному Подолі, шість земельних ділянок у селі Хотів під Києвом, на двох з яких звели маєтки, земельну ділянку з будинком у Соломʼянському районі Києва, квартиру в елітному житловому комплексі "Французький квартал" у Печерському районі Києва, квартиру на масиві Теремки в Києві. 

Мати Дубінського за останні пʼять років стала власницею 19 обʼєктів нерухомості загальною вартістю близько мільйона доларів. Також їй належать два автомобілі Mercedes-Benz, два BMW, а також Toyota Land Cruiser, Maserati Coupe Cambiocorsa і ЗАЗ Vida.

Екс-дружина Дубінського має сім квартир у Києві, більшість з яких розташовані поруч із квартирами колишнього чоловіка. Загалом за кілька останніх років вона стала власником нерухомості на суму понад 300 тисяч доларів. 

Варто зазначити, що арешт наклали в межах кримінальної справи Державного бюро розслідувань щодо ймовірної легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, а також ухилення від податків.

Справа Дубінського про держзраду: усі подробиці

Підозру у держзраді Дубінському 13 листопада повідомив генеральний прокурор. Як з'ясували слідчі Державного бюро розслідувань та Служба безпеки України, він "здійснював інформаційно-підривну діяльність" на користь Росії.

У підозрі зазначено, що під псевдонімом "Буратіно" нардеп входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне розвідувальне управління генштабу збройних сил Росії. Організація мала розхитувати суспільно-політичну ситуацію та дискредитувати Україну за кордоном.

Слідство наполягає, що нардеп розповсюджував неправдиву інформацію щодо втручання українських посадовців у президентські вибори у США у 2019 році. На сьогодні Дубінському загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 14 листопада обрав позафракційному народному депутату Олександру Дубінському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без альтернативи застави. 

Додамо, Дубінський вже мав дві підозри. Зокрема, він носив електронний браслет та перебував під цілодобовим домашнім арештом у зв'язку із підозрою в службовому підробленні документів для перетину кордону та організації схеми незаконного виїзду з країни. Також йому вручили протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.11.2023 14:50