Фото: "Вікіпедія"

"Зустріне Новий рік у СІЗО": мережа вибухнула мемами після арешту Дубінського (фото)

Печерський районний суд Києва у ніч на вівторок, 14 листопада, обрав позафракційному народному депутату Олександру Дубінському, якого підозрюють у державній зраді, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без альтернативи застави. Після такого рішення суду мережу заполонили меми стосовно арешту нардепа.

Зокрема, користувачів насмішив позивний "Буратіно", під яким Дубінський, за даними слідства, працював на російську військову розвідку. Відтак, майже всі пости пов'язані саме з казковим персонажем "Буратіно".

У своїх фотожабах українці жартують, що, мовляв, "Буратіно зустріне Новий рік за ґратами", а деякі й загалі зауважують, що "Буратіно вже не той". 

меми про Дубінського

меми про Дубінського

Не забули у своїх фотожабах українці згадати й олігарха Ігоря Коломойського, який теж наразі перебуває під вартою. Саме на телеканалі Коломойського Дубінський працював багато років, а після приходу у парламент нардепа називали представником групи впливу олігарха.

меми про Дубінського

меми Дубінський

меми про Дубінського

Також деякі уважні користувачі згадали популярну футболку Дубінського, у якій нардеп приходив на засідання Верховної Ради. Зокрема, на ній було написано "Мама любит скорость". Проте українці жартують, що тепер "мама любить не швидкість".

меми про Дубінського

Дубінськи меми

меми про Дубінського

меми про Дубінського

Крім того, користувачі висунули свою версію, чому Дубінського можна називати "Буратіно".

меми про Дубінського

Справа Дубінського про держзраду: усі подробиці

Підозру у держзраді Дубінському 13 листопада повідомив генеральний прокурор. Як з'ясували слідчі Державного бюро розслідувань та Служба безпеки України, він "здійснював інформаційно-підривну діяльність" на користь Росії.

У підозрі зазначено, що під псевдонімом "Буратіно" нардеп входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне розвідувальне управління генштабу збройних сил Росії. Організація мала розхитувати суспільно-політичну ситуацію та дискредитувати Україну за кордоном.

Слідство наполягає, що нардеп розповсюджував неправдиву інформацію щодо втручання українських посадовців у президентські вибори у США у 2019 році. На сьогодні Дубінському загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Дубінський вже мав дві підозри. Зокрема, він носив електронний браслет та перебував під цілодобовим домашнім арештом у зв'язку із підозрою в службовому підробленні документів для перетину кордону та організації схеми незаконного виїзду з країни. Також йому вручили протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.11.2023 13:35