Фрагмент "Новорічного кварталу". Скріншот із відео

Акторку "95 Кварталу" внесли до "Миротворця": вона зіграла мешканку Скадовська у скандальному шоу

Акторка Ірина Гатун потрапила до бази "Миротворця" — за публічну наругу над українцями в окупації. Вона взяла участь у скандальному номері "Новорічного кварталу" від "95 Кварталу".

Відповідна інформація зʼявилася на сайті "Миротворець".

Причиною такого кроку стала участь акторки театру "Чорний квадрат" і резидентки студії "95 Квартал" Ірини Гатун в актах гуманітарної агресії проти України, участь у спробах легалізації окупації Криму Росією та публічна наруга над українськими громадянами, які перебувають на окупованих російськими загарбниками територіях.

"Миротворець" навів скріншоти фотографій Ірини з відпочинку в Криму після його анексії Росією й афішу концерту "95 кварталу" в Сімферополі 31 березня 2014 року. Крім того, згадується участь у номері "Дівчина, яка все життя розмовляла росіянською мовою, переїхала на Закарпаття".

Номер показали на "1 + 1" у новорічну ніч. У ньому мешканку окупованого міста на Херсонщині зобразили дурнуватою та неосвіченою російськомовною жінкою, яка робить марні спроби перейти на українську. Героїня Ірини Гатун допускає помилки, нетипових для тих, хто переходить на українську, перекручуючи сенс слів: "Пообісцяйте мене!", "Я багато слив уже позаблювала", у лісі "пахне хвойдою", "цвірінькають сідниці" та "сидить білочка на піхві". Найбільше обурення викликала фраза героїні про те, звідки вона родом. "Сіськадовська", — каже героїня Гатун, маючи на увазі, що вона зі Скадовська.

Нагадаємо, що "1+1 media" попросила вибачення за номер "Кварталу 95" про переселенку зі Скадовська, який обурив українців та заявила, що пародію виріжуть із програми "Новорічний вечірній квартал".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 04.01.2024 23:30