Скріншот

Скандальна пародія "95 Кварталу" про переселенку зі Скадовська: "1+1" обіцяє видалити номер

"1+1 media" просила вибачення за номер "Кварталу 95" про переселенку зі Скадовська, який обурив українців та заявила, що пародію виріжуть із програми "Новорічний вечірній квартал".

Про це повідомило видання "Детектор медіа", посилаючись на коментар прес-служби "1+1".

"Ми розуміємо суспільне обурення і просимо вибачення у аудиторії, яку зачепив цей номер. Творча команда, яка створювала цей випуск, жодним чином не хотіла образити почуття українців", — заявила прес-служба "1+1".

Також "Студія Квартал 95" у коментарі "Детектору медіа" заявила, що не мала на меті когось образити. "Кварталівці" наголосили, що їх команда "жартує із себе, підіймає актуальні теми, інколи гіперболізуючи їх, адже це один із законів гумору". За їхніми словами, номер про переселенку зі Скадовська — це "саме такий випадок".

"І якщо цей номер зачепив чиїсь почуття, ми просимо вибачення. Роздування зради на рівному місці грає на руку ворогові, і поширенням цієї зради ви даєте кацапським ЗМІ черговий привід", — наголосила "Студія Квартал 95".

До того ж представники "Кварталу" заявили, що поважають усіх мешканців Скадовська та загалом переселенців із тимчасово окупованих територій. Також вони запевнили, що своїм номером хотіли "показати, що не страшно робити навіть грубі помилки під час переходу з російської на українську, соромніше — продовжувати говорити мовою ворога".

"Ми поважаємо всіх, хто не забуває українську мову, перебуваючи в тимчасовій окупації, і тих, хто докладає зусиль для переходу на українську мову на вільній землі", — йдеться в заяві студії "Квартал 95".

Нагадаємо, у новорічну ніч актори "95 Кварталу" у своєму шоу виступили з пародією на мешканку Скадовська. Так, у новорічному епізоді гумористичного шоу було показано сцену, як переселенка приїхала на Закарпаття і намагається пояснити, що вона зі Скадовська, що на Херсонщині. Вона вживала слова "с*ська довська" і "позаблювала" українську.

Після масштабного обурення українців гумористу Юрію Великому довелося пояснювати суть інциденту та просити вибачення перед аудиторією. Учасник шоу "Квартал 95" зазначив, що кожна людина сприймає та тлумачить гумор індивідуально. Однак, гумористи вклали у цей номер виключно позитивний меседж, з метою замотивувати російськомовних людей переходити на українську.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 03.01.2024 23:59