Фото ілюстративне зі соцмереж

Алкоголізм і наркоманія серед російських військових: британська розвідка назвала одну з причин таких явищ

У вересні 2023 року незалежне російське ЗМІ "Верстка" повідомило, що до 15% російських солдатів в Україні вживають наркотики, зокрема, амфетаміни та канабіс. Їх легко отримати навіть на передовій.

Про це нагадало Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Ці звіти заслуговують на довіру та є результатом численних повідомлень після різного рівня дисциплінарних інцидентів, злочинів і смертей, пов’язаних зі зловживанням алкоголем серед російських військових", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники з’ясували, що російські командири часто карають наркоманів і алкоголіків, направляючи їх до штурмових загонів "Шторм-З", які фактично стали каральними підрозділами.

"Однією з головних причин поганої дисципліни в росіян і зловживання психоактивними речовинами, ймовірно, залишається відсутність можливості для ротації військових частин від лінії фронту", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, на початку вересня стало відомо, що у 205 мотострілецькій козацькій бригаді російської армії серйозні проблеми з наркотиками. До військових на передові фронтові позиції в район Нової Каховки (Херсонська область) безперервно постачають різноманітні наркотичні засоби від марихуани до "солей". Командування бригади знає про проблему, але нічого вдіяти з цим не може. Дійшло до погроз розстрілу перед строєм як тих, хто постачає, так і тих, хто вживає наркотики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.11.2023 14:59