Американці створять аеротаксі для міжміських перевезень

16 БЕРЕЗНЯ 2020 10:47

Американська компанія Transcend Air зайнялася розробкою аеротаксі Vy 400, яке можна буде використовувати для перевезення пасажирів між містами.

Як пише Aviation Week, зокрема, нові машини, здатні перевозити до 5 пасажирів, планується використовувати на маршрутах Нью-Йорк - Бостон і Лос-Анджелес - Сан-Франциско.

Все більше число компаній сьогодні займається розробкою аеротаксі для перевезень пасажирів у містах, а також між містом і передмістям і між містами. Передбачається, що такі аеротаксі дозволять істотно зменшити пробки на дорогах і скоротити час, що витрачається людьми на дорогу.

Аеротаксі Vy 400 планується виконати за схемою конвертоплана з поворотним крилом, на кінцях якого будуть встановлені повітряні гвинти. У хвостовій частині планується розмістити вентилятор, частина повітряного потоку якого буде виводитися через сопла на закінцівках хвостового горизонтального оперення.

Гвинти і вентилятор будуть приводитися від єдиного турбо-двигуна потужністю 1700 кінських сил через систему трансмісії. Згідно з проектом, Vy 400 матиме максимальну злітну масу 3,2 тони і зможе перевозити вантажі масою до 993 кілограмів.

Vy 400 зможе виконувати польоти на швидкості до 350 вузлів (648 кілометрів на годину) на висоті до 6 тисяч метрів.

Технології, 16.03.2020 10:47