На фото: Тейлор Свіфт. Джерело: журнал Time

Американська співачка Тейлор Свіфт стала "Людиною року 2023" за версією Time

Журнал Time оголосив "Людину року 2023". Переможницею стала американська співачка Тейлор Свіфт.

Про це йдеться на сайті видання.

Відомо, що її обрали серед девʼяти претендентів:

  • президент Росії Володимир Путін;
  • співачка Тейлор Свіфт;
  • король Великої Британії Чарльз ІІІ;
  • Барбі — після успіху однойменної стрічки режисерки Грети Гервіг;
  • учасники страйку в Голлівуді;
  • гендиректор компанії OpenAI Сем Альтман;
  • прокурори екс-президента США Дональда Трампа;
  • очільник Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Павелл;
  • глава Китаю Сі Цзіньпін.

На фото: Тейлор Свіфт. Джерело: журнал Time

На фото: Тейлор Свіфт. Джерело: журнал Time

Варто додати, що президента України Володимира Зеленського було обрано людиною 2022 року за версією британського видання. Він став "втіленням мужності та стійкості українського народу у його боротьбі проти російської агресії".

Що відомо про Тейлор Свіфт

Тейлор Елісон Свіфт росла в родині фінансового брокера і домогосподарки разом з молодшим братом Остіном. Дівчинка з дитинства писала вірші, а в 12 років вона написала цілий роман на 350 сторінок, який так і не був опублікований. Потім її навчив грати на гітарі програміст, який приходив до них додому лагодити комп'ютер. З того часу маленька Тейлор серйозно захопилася музикою і почала писати пісні.

Тейлор Свіфт відкрив легендарний американський продюсер Скотт Боркетте і вже у 2008 році вона випустила свій дебютний альбом Taylor Swift, який став мульти-платиновим і за що Свіфт отримала премію Ґреммі як "Кращий новий виконавець", але поступилася нагородою Емі Уайнхаус.

Крім кар'єри співачки та композитора, Тейлор Свіфт так само реалізує себе в ролі актриси. Вона зіграла у фільмах "Ханна Монтана" і "День Святого Валентина".

Також Тейлор займається активною благодійною діяльністю. Вона була учасницею кампанії для дітей проти "онлайн монстрів" і неодноразово жертвувала свої гроші Nashville Area Red Cross Disaster Relief Fund і National American Red Cross Disaster Relief Fund, брала участь у різних благодійних аукціонах.

Нагадаємо, перша леді України Олена Зеленська увійшла у цьогорічний список з 25 найвпливовіших жінок світу. Свою версію такого рейтингу запропонувало видання Financial Times.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.12.2023 15:22