Олена Зеленська. Джерело: Офіс президента України

Олена Зеленська потрапила в топ-25 найвпливовіших жінок світу за версією Financial Times

Перша леді України Олена Зеленська увійшла у цьогорічний список з 25 найвпливовіших жінок світу. Свою версію такого рейтингу запропонувало видання Financial Times.

Дружину президента України у список найвпливовіших жінок від Financial Times додала прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас. У коментарі вона зазначила, що її найбільше в Зеленській захоплює "чесність".

"Сценарист за фахом, вона вміє не скупитися на слова, залишаючись обеззброєною людиною. Через чотири місяці після вторгнення Росії в Україну Зеленська сказала журналісту: "Ніхто з нас не в порядку". Вона знає, як це — прокинутися, щоби побачити, як твоя батьківщина захоплена імперіалістичним сусідом; не знати, коли й чи побачите ви наступного разу своїх близьких; як знайти в собі сили боротися за свободу, незважаючи ні на що", — написала Кая Каллас.

За словами прем’єр-міністра Естонії, "як і її чоловік, Зеленська стала світовим символом стійкості".

"Її лідерство у вирішенні проблеми психічного здоров’я українців під час війни є життєво важливим. Її робота, яка висвітлює страждання та депортацію українських дітей Росією, повертає спогади про історію моєї родини; Росіяни вивезли мою маму до Сибіру, коли вона була немовлям. Естонія у партнерстві з фондом Зеленської побудувала сімейні будинки для дітей, яких російські бомби зробили сиротами. Вона надзвичайна увагою до деталей і вмінням слухати. Тепер світ повинен послухати Зеленську та дати Україні те, що їй потрібно, щоби перемогти Росію і припинити страждання", — наголосила Кая Каллас.

Скріншот із Financial Times

Скріншот із Financial Times

Також у списку найвпливовіших жінок, серед інших, австралійська акторка Марго Роббі, американська співачка Бейонсе, очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, іранська правозахисниця Наргес Мохаммаді, директорка з технологій компанії OpenAI Міра Мураті, виконавча секретарка Конвенції про біологічне різноманіття ООН Елізабет Марума Мрема, міністр охорони довкілля Бразилії Маріна Сілва.

Нагадаємо, що в жовтні Олена Зеленська провела телефонну розмову з першою леді Ізраїлю Міхаль Герцог. Під час розмови перша леді України висловила співчуття жертвам терористичного нападу угруповання ХАМАС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.11.2023 13:26