На фото: F-16. Джерело: "Вікіпедія"

Американський генерал пояснив, що потрібно Україні для перемоги над Росією

Українській армії потрібна ефективна авіація для перемоги над Росією. Пілотів необхідно навчити вести бій, щоб дозволити рішуче її використовувати.

Про це під час зустрічі американських генералів заявив генерал-лейтенант Повітряних сил США у відставці Девід Дептула, пише "Голос Америки". 

Зазначається, що на цій зустрічі був підготовлений фаховий звіт щодо можливих шляхів посилення позицій України у протистоянні російським окупантам. За даними авторів звіту, Москва отримала перевагу через обмеження, які стосуються використання Україною зброї, яку надають Сполучені Штати.

"Є абсолютна необхідність переваги в повітрі для досягнення вирішальної перемоги у війні", — йдеться у повідомленні.

Видання додає, що генерал Дептула нещодавно відвідав Україну, де він проводив консультацію військового керівництва країни щодо стратегії. Зокрема, йшлося про використання авіації. За його словами, обмеження для України стосовно ударів по російській території американською зброєю, які були частково послаблені нещодавно, повинні бути терміново зняті повністю.

"Ключовим уроком на сьогодні є абсолютна необхідність переваги в повітрі для досягнення вирішальної військової переваги", — наголосив він.

В Інституті аерокосмічних досліджень імені Мітчелла додають, що українські повітряні сили роками існують в умовах недостатніх ресурсів та можливостей, через це стикаються із труднощами встановлення необхідної переваги в повітрі. Без такої переваги, коли війна базується на виснаженні, виграє сторона, яка має чисельніший бойовий особовий склад і більше матеріальних засобів — Росія.

"Для забезпечення переваги у повітрі у той час і в тих місцях, які вона вибере, Україна має змінити свою історичну доктрину й провести інтегровану кампанію "повітря-земля". Лише завдяки такій інтеграції, яка створює синергію між наземними та повітряними операціями, Україна може сприяти посиленню своєї армії на полі бою", — зазначили автори звіту.

Перевага у повітрі дає українським силам захист від атак ворога, а також свободу атакувати самим.

Нагадаємо, 2 липня помічник Держсекретаря США з Європи Джеймс О'Брайєн повідомляв, що Вашингтон дозволить Києву завдавати ударів вглиб російських територій, якщо Москва спробує розширити фронт. Йдеться про використання американської зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2024 09:30