Фото: Pixabay

У Держдепі США пояснили, за яких умов дозволять Україні бити вглиб Росії

Сполучені Штати Америки дозволять Києву завдавати ударів вглиб російських територій, якщо Москва спробує розширити фронт. Йдеться про використання американської зброї.

Про це під час слухання у комітеті Палати представників з міжнародних відносин повідомив помічник Держсекретаря США з Європи Джеймс О'Брайєн.

"Якщо Росія спробує розширити нинішній фронт, то Україні дозволять вести вогонь на більшу відстань", — зазначив він.

Також він додав, що наразі Вашингтон спостерігає значні зміни в здатності Росії наступати. За його словами, це пов'язано зі знищенням критично важливих об'єктів у зоні, де дозволено вести вогонь американською зброєю.

Раніше, а саме 2 липня, міністр оборони США Ллойд Остін повідомляв, що його країна прискореними темпами надасть Україні ракети для систем протиповітряної оборони в межах нового пакета військової допомоги на 2,3 мільярда доларів.

Він додав, що снаряди для ППО доставлять українським військовим на лінію фронту у прискореному режимі, оскільки нещодавно США вирішили передавати Україні таке озброєння позачергово. Постачання іншим союзникам через це відкладатимуть.

"Україна перебуває в жорсткій боротьбі від самого початку безрозсудної війни, яку вибрав Путін. Кремль продовжує посилювати бомбардування ваших міст і мирних мешканців. Але я, як і раніше, вражений майстерністю ваших військ, і ваші війська продовжують відбивати атаки Росії із завзятістю, винахідливістю та мужністю", — заявив Остін.

Нагадаємо, 29 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч із помічником державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймсом О’Браєном. Зустріч відбулася у хорватському Дубровнику. За словами очільника МЗС, на зустрічі обговорювали спільні зусилля щодо надання Україні додаткової зброї та боєприпасів і майбутній саміт НАТО у Вашингтоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2024 10:10