До Києва прибула делегація Конгресу США: яка мета візиту (фото)

У понеділок, 1 липня, до української столиці прибула з візитом двопартійна делегація Конгресу Сполучених Штатів Америки

Про це повідомив посол США в Україні Бріджит Брінк в соцмережі X.

"Ласкаво просимо до Києва голову Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майка Тернера та двопартійну делегацію у складі Бетті МакКоллум, Ронні Джексона, Тоні Гонзалеса та Джона Джойса", — йдеться у повідомленні.

Посадовці проведуть обговорення на тему того, як американська допомога підтримує Україну в її протидії жорстокому вторгненню Росії.

делегація Конгресу Сполучених Штатів Америки у києві

Скріншот сторінки X Бріджит Брінк

Оновлено

Президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Telegram заявив, що обговорив з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США головні напрями подальшої американської допомоги, зокрема додаткові системи ППО. 

"Це критично важливо, оскільки системи Patriot допомагають рятувати життя людей та захищати інфраструктуру. Дякую Президенту США Джозефу Байдену, обом палатам і партіям Конгресу та всьому американському народу за незмінне лідерство в підтримці України", — зазначив гарант.

Telegram Володимира Зеленського

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки 24 травня оголосили про виділення нового пакету військової допомоги для України. Його вартість сягає 275 мільйонів доларів. До нього, зокрема, увійшли боєприпаси для HIMARS, 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, ракети TOW, Javelin і AT-4.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.07.2024 19:10