Майк Джонсон. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Спікер Палати представників США підтримав ідею бити по Росії американською зброєю

Україна повинна вести війну з Російською Федерацією так, як вона вважає за потрібне. Водночас спроби контролювати країну, що захищається, є не дуже хорошою політикою.

Відповідну заяву зробив спікер Палати представників США Майк Джонсон.

Журналісти розповіли Джонсону, що його колеги з комітету Палати представників із розвідки оприлюднили заяву, в якій закликають Білий дім дозволити Києву використовувати озброєння США по військових об'єктах на території країни-агресора.

У своїй відповіді Джонсон наголосив, що підтримав би таку ідею, адже наразі в Сил оборони є обмеження на застосування американського озброєння.

"Я думаю, нам потрібно дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне, вони повинні мати можливість дати відсіч", — йдеться у заяві спікера.

Джонсон також додав, що спроба контролювати зусилля на мікрорівні є не дуже хорошою політикою для США.

Раніше повідомлялось, що група конгресменів від обидвох партій звернулася до міністра оборони Ллойда Остіна із закликом пришвидшити постачання озброєнь Україні. Звернення оприлюднив Комітет із розвідки Палати представників США.

Серед конгресменів, які підписали листа, є декілька демократів, зокрема, конгресмени Джим Гаймс, Брендан Бойл, Андре Карсон, Джейсон Кроу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що країни Заходу зволікають з наданням дозволу на удари їхньою зброєю з боку України по території Російської Федерації через страх перед ядерною ескалацією. Проте російський диктатор не піде на такий крок через власне самозбереження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2024 19:39