Фото: Вікіпедія

Американський розвідувальний БпЛА "засвітився" над Чорним морем

Американський військовий розвідувальний безпілотник RQ-4 Global Hawk був помічений над Чорним морем. Він оснащений інтегрованою системою спостереження та розвідки HISAR.

Про це повідомляє сайт відстеження авіаперельотів Flightradar.

Зазначається, що над Чорним морем тривалий час кружляє американський військовий розвідувальний БпЛА RQ-4 Global Hawk із позивним FORTE10.

Безпілотник піднявся в небо о 5-й ранку (за середньоєвропейським часом) з авіабази США Сігонелла поблизу італійського міста Катанія на Сицилії.

Цікаво, що Global Hawk оснащений інтегрованою системою спостереження та розвідки HISAR (Hughes Integrated Surveillance & Reconnaissance). Цифрові дані можуть передаватися на землю в реальному часі в межах прямої видимості або через супутниковий канал. Одним з основних завдань даного безпілотника є розвідування районів ППО.

Одним з основних завдань даного безпілотника є розвідування районів ППО

Джерело повідомляє, що над Чорним морем зараз також перебуває британський літак-розвідник у супроводі двох винищувачів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що союзники України можуть абсолютно публічно підтримувати постачання озброєнь для Збройних сил України. Артилерія, амуніція та снаряди у великій кількості є пріоритетом номер один для нашої армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.03.2023 18:23