Фото: росЗМІ

Аналітики ISW повідомили про серйозні проблеми ПВК "Вагнера" у Бахмуті

ПВК "Вагнера" втратила значну кількість бойовиків на Бахмутському напрямку. Втрати "вагнерівців" будуть стримувати російські наступальні операції у районі Бахмута і на інших напрямках.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ПВК "Вагнера" розгорнула переважну більшість своїх сил для підтримки наступу на Бахмут. Старший військовий радник місії Сполученого Королівства при ОБСЄ Ієн Стаббс повідомив, що у районі Бахмута загинули або було поранено 30 тисяч російських військових та "вагнерівців". Експерти вважають, що ці втрати не дають Росії захопити Бахмут та розгорнути наступальні операції на інших напрямках.

Також значні втрати "Вагнера", ймовірно, загрожуватимуть здатності Пригожина зберегти свою впливову роль серед російських окупаційних сил. Адже до втрат додаються амністовані "зеки", в яких закінчився шестимісячний контракт.

Нагадаємо, у США назвали кількість "вагнерівців", яких Росія кинула у бої за Бахмут. Найманці зазнають величезних втрат на цьому напрямку.

Також ворог продовжує наступ на Бахмутському напрямку. Окупанти посилили й інформаційно-психологічні атаки на тему Бахмута на українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2023 07:58