Фото: скріншот з відео

У США назвали кількість "вагнерівців", яких Росія кинула у бої за Бахмут

У США назвали кількість "вагнерівців", яких Росія кинула у бої за Бахмут. Найманці зазнають величезних втрат на цьому напрямку.

Про це заявив голова об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі в коментарі CNN.

ПВК "Вагнера" залучила для боїв за Бахмут шість тисяч найманців. Також там воюють десь 20-30 тисяч завербованих бойовиків, здебільшого "зеки".

"Зараз вони ведуть бойові дії переважно в Бахмуті. Там близько шість тисяч або близько того справжніх найманців і, можливо, ще 20 або 30 тисяч рекрутів, яких вони набирають, багато з яких вийшли з в'язниць", — каже Міллі.

Американський генерал зазначив, що українці ведуть дуже ефективну оборону, яка дуже дорого обходиться росіянам.

"Приблизно за останні 20-21 день росіяни не досягли жодного прогресу в Бахмуті та навколо нього. Тож це бійня для росіян. Вони отримують удари в районі Бахмуту, і українці воюють дуже, дуже добре", — підкреслив Міллі.

Нагадаємо, ворог продовжує наступ на Бахмутському напрямку. Окупанти посилили і інформаційно-психологічні атаки на тему Бахмута на українців.

Також відомо, що українські військові не можуть почати анонсований раніше контрнаступ, адже чекають на достатню кількість зброї від партнерів. За словами президента Володимира Зеленського, наразі Україні потрібні боєприпаси й винищувачі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2023 09:56