Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Англійська мова в Україні отримає спецстатус, — Шмигаль

В Україні англійська мова отримає статус міжнародної. Кабінет міністрів вже працює над питанням полегшення вивчення мови в суспільстві.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками наради за участі Міністерства цифрової трансформації й Міністерства культури та цифрової політики 17 червня.

Він зазначив, що влада напрацьовує відповідний проект закону, який, зокрема, закріпить англійську як мову міжнародного спілкування. Прем'єр також наголосив, що уряд наразі напрацьовує рішення, які зроблять вивчення англійської доступнішою для всіх охочих.

"Після перемоги ми розпочнемо масштабний проект відновлення України. Очікуємо прихід низки іноземних компаній та інвесторів, які розвиватимуть тут свій бізнес і створюватимуть робочі місця. Англійська мова відкриває широкий доступ до знань, ринку праці, інформаційних та культурних продуктів, вищої заробітної плати. Ці переваги мають отримати й українці, що допоможе затвердженню України як регіонального лідера", — зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, раніше Денис Шмигаль повідомляв, що після війни в Україні відновлюватимуть насамперед енергетичну й критичну інфраструктури, житло, економіку та гуманітарне розмінування. Оцінені збитки та потреби у відновленні не містять дані про втрати на окупованих територіях.

Суспільство, 18.06.2023 03:23