Фото: G4 Educação

Apple можуть оштрафувати на 500 млн євро через скаргу від Spotify, — ЗМІ

Європейський Союз планує оштрафувати американську корпорацію Apple на 500 мільйонів євро за ймовірні порушення законодавства ЄС про конкуренцію.

Про це повідомляє CBNC.

Брюссель розпочав розслідування звинувачень у тому, що Apple "перешкоджає стороннім музичним службам на своїх пристроях і надає перевагу власному сервісу Apple Music". Йдеться про скаргу від Spotify.

За даними видання, правила Apple App Store забороняють таким компаніям, як Spotify виставляти рахунки користувачам за підписки безпосередньо в додатку, змушуючи їх натомість використовувати платіжну службу Apple App Store, а це переплата 30% від вартості підписки. 

Вказується, що Брюссель офіційно висунув Apple звинувачення в антиконкурентному розслідуванні у 2021 році. Проте торік звузив межі розслідування та відмовився від звинувачень у підштовхуванні розробників до використання власної системи оплати в додатках.

CBNC вказує, що на сьогодні у ЄС ведеться розслідування, чи забороняла компанія Apple додаткам інформувати користувачів про дешевші альтернативи підписки, не використовуючи App Store, й чи у такий порушила закони ЄС про конкуренцію.

У разі, якщо ж компанію все ж таки оштрафують, то ця сума стане однією із найсуттєвіших фінансових санкцій, які ЄС накладав на велику технологічну компанію. 

"Хоча Apple і раніше стикалася зі штрафами за антимонопольну поведінку — наприклад, штраф у розмірі 1,1 мільярда євро у Франції, який пізніше було зменшено до 372 мільйонів євро після апеляції, — це буде перший подібний штраф з Брюсселя", — підсумовує CBNC.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Apple планує виплачувати власникам iPhone по 349 доларів за несправність мікрофона у найпопулярніших моделях гаджетів. Йдеться про iPhone 7 і iPhone 7 Plus.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.02.2024 04:33