Фото: соцмережі

Apple виплатить власникам iPhone по $349 за несправність: перелік моделей

Компанія Apple планує виплачувати власникам iPhone по 349 доларів за несправність мікрофона у найпопулярніших моделях гаджетів. Йдеться про iPhone 7 і iPhone 7 Plus.

Про це повідомляє MacRumors.

Так, у 2023 році у США на корпорацію подали колективний судовий позов, щоб врегулювати справу про несправні iPhone. Аpple погодилась виплатити 35 мільйонів доларів власникам моделей iPhone 7 та iPhone 7 Plus, які мають проблеми зі звуком.

Зазначається, що у цих моделях — несправний чип. Відповідно у смартфонах не працює мікрофон і несправна кнопка увімкнення динаміку під час дзвінків.

За даними інсайдерів, ті, хто заплатив за ремонт несправного iPhone 7, отримають по 349 доларів, а всі інші — по 125 доларів. Багато користувачів уже почали отримувати повідомлення про те, що їм передбачена компенсація. 

Фото: www.apple.com

Фото: www.apple.com

Хто може подати заявку на компенсацію коштів?

За умовами угоди, Apple приймає заявки на компенсації від власників iPhone 7 і 7 Plus, які відповідають певним критеріям. Зокрема:

  • користувач має бути власником iPhone 7 або 7 Plus;
  • покупка має бути здійснена з 16 вересня 2016 року по 3 січня 2023 року;
  • власники гаджета мали повідомити про проблеми з мікрофоном або заплатили за його ремонт чи заміну пристрою.

Варто зазначити, що Apple виплатить по 90 доларів власникам старих iPhone через приховане уповільнення пристроїв. Спочатку в компанії заперечували факт уповільнення, але потім визнали це і погодилися на компенсацію.

Нагадаємо, раніше компанія Apple повідомила, що виявила кілька проблем, які можуть призвести до того, що нові iPhone при роботі нагріваються більше, ніж очікувалося. Зокрема, йдеться про помилку в програмному забезпеченні iOS 17.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 20.01.2024 03:31