Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Apple презентувала iPhone 16, нові AirPods й Apple Watch: що зміниться у гаджетах

У понеділок, 9 вересня, компанія Apple провела масштабну презентацію своїх нових девайсів. Зокрема, було представлено нову лінійку смартфонів iPhone, а також нові моделі смарт-годинників Apple та навушників AirPods. 

Презентація відбулася у штаб-квартирі компанії в Купертіно, Каліфорнія, США. "Зірками" вечора стали, звичайно ж, оновлені моделі iPhone: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max. Усі три презентовані продукти вже доступні для попереднього замовлення, а на вітринах магазинів їх можна буде побачити вже з 20 вересня, йдеться на офіційному сайті Apple.

Якою буде нова лінійка iPhone 16

Ключовою особливістю нових смартфонів є інтеграція Apple Intelligence — ШІ-платформи, яка покращує обробку даних, конфіденційність та продуктивність. Базова версія iPhone 16 доступна в п’яти кольорах: синьому, зеленому, рожевому, білому та чорному.

iPhone 16

Скриншот з відео

Головні особливості iPhone 16:

  • функції штучного інтелекту забезпечать більш природні розмови з голосовим помічником Siri, ШІ для допомоги в чернетках електронних листів і текстів;
  • функція "візуального інтелекту" — під час наведення камери об'єкт користувач зможе дізнатися інформацію про нього;
  • пам'ять нових iPhone була посилена — порівняно з торішніми моделями новий iPhone отримав збільшення доступної оперативної пам'яті до 8 ГБ, замість початкових 6 ГБ;
  • нова кнопка Capture Button на iPhone 16 Pro дозволить зручніше робити фото та відео;
  • камера дозволяє знімати з роздільною здатністю 4K зі швидкістю 120 кадрів на секунду, є можливість уповільнити відео після запису;
  • на 50 відсотків міцніший дисплей з яскравістю дисплея 2000 нит;
  • екран 6,1 дюйма;
  • на 40% швидший графічний процесор;
  • на 17% більша пропускна здатність системної пам'яті.

До того ж iPhone 16 Pro та Pro Max тепер доступні в новому кольорі desert titanium з діагоналями екранів 6,3 і 6,9 дюйма відповідно. Відомо, що всі смартфони будуть доступні в кількох варіантах об'єму пам'яті — від 128 гігабайтів до терабайта.

iPhone 16 Pro та Pro Max

Скриншот із відео

Ціни на нові iPhone починаються з 799 доларів для iPhone 16 і 899 доларів для iPhone 16 Plus у США.

Apple Watch Series 10

Ця модель є найтоншою та має найбільший серед усіх попередніх годинників екран. Корпус має більш закруглені кути та ширший формат. У компанії запевняють, що екран на 40 відсотків яскравіший при перегляді під кутом, і він показуватиме секундну стрілку навіть коли зап'ястя опущене.

Apple Watch Series 10

Скриншот із відео

Всі Apple Watch Series 10 працюють на чіпі Apple S10 з покращеними можливостями машинного навчання. Наголошується, що 30 хвилин вистачить, щоб заповнити заряд на 85%. 

Крім того, як запевняють розробники, цей годинник може навіть виявити у людини тимчасову затримку дихання уві сні, а також вимірювати глибину та температуру води. Ціна гаджета стартуватиме від 399 доларів.

Apple Watch Ultra 2 

Apple Watch Ultra 2

Скриншот з відео

Компанія представила оновлений дизайн годинника. Тепер він буде доступний в атласно-чорному кольорі. Також він матиме нові оздоблення Hermes та новий міланський ремінець, щоб доповнити нове атласно-чорне оздоблення.

Нові моделі AirPods

На сьогоднішній презентації компанія показала й навушники AirPods 4. Вони мають змінену форму, яка має краще підлаштовуватися під форму вух. До того ж вони оснащені чіпом Н2 та підтримкою просторового звуку.

AirPods 4

Скриншот з відео

AirPods 4 коштуватимуть 129 доларів, а AirPods 4 з функцією активного шумозаглушення — 179 доларів.

Нагадаємо, у червні видання Bloomberg повідомляло, що Apple планує оновити свого віртуального помічника Siri. Йдеться про застосування технологій штучного інтелекту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 09.09.2024 22:58