Давид Арахамія. Джерело: Верховна Рада України

Арахамія пропонує влаштувати військові навчання для усіх держслужбовців та нардепів

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія висловив думку про те, що депутати мають проходити військові навчання на загальних умовах з іншими українцями. Він вважає, що це  зможе замотивувати українців не боятися мобілізації.

Про це політик сказав під час дискусії "2024: сценарії для країни", організованому LB.ua та EFI Group у межах проєкту "Нова країна".

За словами Арахамії, українцям потрібно розʼяснити, як саме відбувається мобілізація, оскільки багато хто думає, що після отримання повістки та проходження військово-лікарської комісії їх одразу відправляють в "учебку", де не має достатнього навчання, в потім на фронт. 

Депутат зазначив, що для того, аби пояснити українцям, як насправді відбувається мобілізація, посадовці також повинні проходити навчання у військових навчальних центрах разом з іншими українцями.  Втім, за його словами, для парламентарів навчання відбуватиметься у частковому режимі. 

"Я не маю на увазі, що ми (народні депутати та держслужбовці, ред.) будемо замість сесії в учебці. Це буде "парт-тайм", сказав він.

Додамо, що днями президент України наголошував на тому, що для проведення якісної мобілізації, потрібно розробити правильний і справедливий закон.

"Підготувати цих людей — дуже важливо, не кидати їх одразу на поле бою, бо це не м’ясо — це люди. Тому закон про мобілізацію потрібен розумний і справедливий. Тобто для військових це потрібно. Не можна сказати, що їм вистачає армії. Це нечесно і несправедливо… Також важливо людям сказати, куди вони йдуть і на скільки", — підкреслив глава держави.

Крім того, Зеленський зазначив, що наразі він не бачить потреби в тому, щоб мобілізувати 500 тисяч людей. Одна з причин — фінансування, яке мають виділяти з українського бюджету.

Нагадаємо, глави держави Володимир Зеленський заявив, що все, що стосується мобілізації в Україні — це передусім питання справедливості. Відтак, за його словами, справедливо дати відпочинок тим, хто його потребує.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.01.2024 11:04