Фото: Telegram ДБР

Арешт з можливістю внесення застави: суд обрав запобіжний захід Роману Гринкевичу

За матеріалами розслідування суд обрав запобіжний захід Роману Гринкевичу. Його підозрюють у резонансній справі про закупівлю неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

За даними бюро, суд назначив Гринкевичу-молодшому запобіжний захід у вигляду арешту з можливістю внесення застави розміром 500 мільйонів гривень. Фігурант та його батько — приватний підприємець — підозрюються в організації злочинної організації, яка протиправно заволоділа бюджетними коштами.

Справа закупівель компаніями Гринкевича для Міноборони: що відомо

Раніше Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, якого запідозрили у хабарі слідчому ДБР. Всього у справі фігурують п'ятеро людей, із яких старший Гринкевич уже перебуває в СІЗО, а також його син Роман.

Фігурантів підозрюють у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

За даними слідства, бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Її учасники уклали договори із Міністерством оборони на постачання неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, що 22 січня в Одесі працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали сина бізнесмена Ігоря Гринкевича Романа Гринкевича.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.01.2024 22:32