Результати обстрілів Гази. Джерело: The Times of Israel

Армія оборони Ізраїлю ліквідувала ватажка ХАМАСу, який готував атаку 7 жовтня

Ізраїль завдав авіаудару по Сектору Гази та знищив командира батальйону "Центральна Джабалія" Ібрагіма Біарі. За інформацією ізраїльських спецслужб, він причетний до атаки 7 жовтня.

Про це повідомив The Times of Israel із посиланням на представників Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ). Військові заявили, що внаслідок удару загинули Біарі та декілька інших терористів, а також обвалилися підземні тунелі ХАМАСу, що призвело до руйнувань декількох прилеглих будівель.

За даними ЦАХАЛа, Ібрагім Біарі був одним із командирів ХАМАСу, відповідальних за те, що 7 жовтня члени елітного підрозділу "Нухби" направили членів терористичного угруповання на вторгнення в Ізраїль. У ЦАХАЛі заявили, що авіаудар у Джабалії став частиною "широкомасштабного удару" по бойовиках ХАМАСу й інфраструктурі, що належить батальйону "Центральна Джабалія". За даними ЦАХАЛу, батальйон "Центральна Джабалія" взяв під свій контроль кілька цивільних будівель у цьому районі.

"Удар завдав шкоди командуванню та контролю ХАМАСу в цьому районі, а також його здатності спрямовувати воєнні дії проти солдатів ЦАХАЛу, які діють на всій території Сектору Гази", — заявили в ізраїльській армії.

Вони додали, що підземна інфраструктура терористів, вбудована під будівлями, яку використовують терористи, також звалилася після удару. У ЦАХАЛі зазначили, що вони також повторюють свій заклик до мешканців цього району перебратися на південь заради своєї безпеки.

Нагадаємо, раніше з’являлася інформація, що ізраїльські військові заявили, що атакували бойовиків ХАМАСу у великій мережі тунелів під Сектором Гази. Це відбулося після того, як прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу відкинув заклики до припинення бойових дій для полегшення гуманітарної кризи в палестинському анклаві. Тунелі є ключовою метою для Ізраїлю, що розширює наземні операції в Секторі Гази для знищення верхівки руху ХАМАС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.10.2023 21:39