Фото: 4studio.com.ua / ілюстративне

Армія РФ обстрілює Чорнобаївку: окупанти гатять по будинках місцевих жителів

У четвер, 12 жовтня, російські терористи обстріляли Чорнобаївку, що на Херсонщині. Внаслідок атаки загинув літній чоловік.

Про це повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація. За даними адміністрації, окупанти гатять по житлу місцевих. 

"Загинув чоловік віком 71 рік. Його без свідомості госпіталізували. Але, на жаль, дорогою до лікарні він помер. Ще один поранений — 70-річний чоловік. Йому надали допомогу на місці", — йдеться у повідомленні.

В ОВА також повідомили, що внаслідок цих і попередніх "прильотів" пошкоджені десятки будинків у селищі, частково відсутнє світло.

Атака України "шахедами" 12 жовтня: що відомо

Повітряні сили повідомляли, що ввечері 11 жовтня російські окупанти випустили по Україні кілька груп ударних безпілотників. Ворожі об'єкти прямували з північного та південного напрямків — Бєлгородська область (РФ) та із мису Чауда (Крим). Усього зафіксовано пуски 33 "шахедів". 

"Ворожі БпЛА летіли у різних напрямках, відтак протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України. До відбиття повітряної атаки залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби", — йдеться у повідомленні.

У Повітряних силах додали, що загалом у ніч на 12 жовтня силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 28 Shahed-131/136.

Нагадаємо, що в ніч на вівторок, 10-го жовтня, російські загарбники вкотре масовано атакували український Південь "шахедами". Близько першої години ночі вибухи лунали в Одесі й області — зафіксовано влучання. Зокрема, за словами голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера, атака тривала протягом трьох годин. Сили протиповітряної оборони знищили 23 "шахеди" над Одещиною. Є влучання по логістичній інфраструктурі, постраждалих, на щастя, немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 14:40