Фото: соцмережі

"Ашан" заперечує інформацію про відкриття нової мережі магазинів у Росії

Нещодавно Reuters повідомляв, що скоро в Росії може з’явитися ще одна мережа магазинів "Мій Ашан". Французький ритейлер Auchan Retail категорично заперечує цю інформацію.

Таку позицію Auchan Retail Reuters висловили в офіційному листі.

За попередніми даними, у "Моєму Ашані" майже вся продукція мала бути власного бренду. Загалом у нових магазинах планували представити близько 900 найменувань, із яких 90% — продукти під брендом Auchan.

"Ні, "Ашан" не відкриває нові магазини й не створює нові торгові площі в Росії. Ні, в "Ашані" ніколи не було проєкту подвоїти кількість магазинів у цій країні. Ця "інформація" не відображається ніде в повідомленнях або стратегічних планах Auchan Russia або Auchan Retail. Це фейк", — йдеться в повідомленні компанії.

Там зазначили, що Auchan Retail припинив усі інвестиції в свою російську "дочку" та дотримується умов поточного ембарго та санкцій, діє в "суворих рамках закону".

"Auchan Retail залишається вірним своєму зобов'язанню залишатися відкритим в Україні та Росії, щоб дозволити цивільному населенню цих країн продовжувати мати доступ до якісних продуктів харчування за найсправедливішою ціною", — підсумували в компанії. 

Нагадаємо, національне агентство з питань запобігання корупції внесло французьку корпорацію "Ашан" у перелік міжнародних спонсорів війни через те, що мережа безоплатно постачала товари для російських загарбників на тимчасово окуповані території України та сприяла мобілізації своїх співробітників.

Згодом керівництво французької корпорації "Ашан" викрили у брехні. З'ясувалося, що торгова мережа свідомо маскувала постачання товарів на адресу Міноборони РФ під звичайний комерційний продаж приватним компаніям.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.03.2023 11:26