Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

AstraZeneca відкликає свою вакцину від COVID-19 по всьому світу: у чому причина

Компанія AstraZeneca 7 травня заявила про відкликання своєї вакцини проти COVID-19 у всьому світі.

Про це повідомляє Reuters.

Фармацевтична компанія стверджує, що її вакцину вилучено з ринкових причин і що її вже не виробляють і не постачають, оскільки замінили оновленими вакцинами, які можуть працювати проти нових вірусів.

"Оскільки з того часу розроблено кілька варіантів вакцин проти COVID-19, з'явився надлишок доступних сучасних вакцин", — йдеться в заяві компанії. 

У компанії зазначили, що це призвело до зниження попиту на вакцину Vaxzevria, яку більше не виробляють і не постачають. Також виробник припиняє реєстрацію вакцини Vaxzevria в Європі.

Reuters додає, що під час розгляду групового позову у Верховному суді Великої Британії фармацевтична компанія AstraZeneca визнала, що її вакцина може викликати певні побічні ефекти. Зокрема, йдеться про випадки утворення тромбів і низький рівень тромбоцитів у крові. Перші подібні випадки були зафіксовані у березі 2021 року.

Зазначається, що Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила вакцину компанії AstraZeneca. Водночас було вирішено запровадити обмеження для пацієнтів віком до 40 років через побічні ефекти, які пов'язані з утворенням тромбів.

Нагадаємо, у лютому в журналі Vaccine опублікували дані дослідження в якому йдеться, що науковці виявили два нові, але дуже рідкісні побічні ефекти від вакцини проти COVID-19. Йдеться про запалення спинного мозку та неврологічний розлад.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.05.2024 09:34